Abstract
I løbet af 1800-tallet skiftede den trykte kogebog karakter. Fra at være den professionelle koks vejledning til store herskabelige køkkener blev kogebogen i højere grad et praktisk redskab i den daglige husholdning. I forlængelse heraf blev produktionen af kogebøger en mulig bibeskæftigelse for mange husmødre. Denne artikel sætter fokus på de danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Formålet er dels at give en overordnet karakteristik af en genres tilblivelse, dels at præsentere konkrete eksempler på, hvorledes danske husmødre blev tildelt en central rolle i periodens kogebøger, køkkener og samfund. Blandt de udvalgte forfatterinder er Christiane Rosen (1767-), Anne Marie Mangor (1781-1865) og Louise Nimb (1842-1903).
Original language | Danish |
---|---|
Journal | Personalhistorisk Tidsskrift |
Issue number | 1 |
Pages (from-to) | 101-113 |
Number of pages | 13 |
ISSN | 0300-3655 |
Publication status | Published - 2008 |