Marxismen efter Marx: Tolv strømninger i det 20. århundrede

Translated title of the contribution: Marxism after Marx: Twelve Currents in the 20th Century

Nicklas Weis Damkjær (Editor), Esben Bøgh Sørensen (Editor), Thomas Palmelund Johansen (Editor), Mathias Hein Jessen (Editor), Eva Krause Jørgensen (Editor)

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Karl Marx har fået momentum oven på finanskrisen som kritiker af kapitalismen. Men i Marx og i den marxistiske tradition findes en en teoretisk dybde og analysekraft, der rækker langt ud over den nuværende krise.

Karl Marx har både som medspiller og modspiller været inspirationskilde for en lang række tænkere og politiske bevægelser. Fælles for disse strømninger er dog, at Marx og hans tanker konstant er blevet brugt i en stillingtagen, tilpasning og kritik af samtiden. Trods dette er Marx forsvundet ud af mange uddannelsers pensum – og dermed ud af mange unges bevidsthed.

Bogen gennemgår marxismens udvikling fra Marx’ død i 1883 og op gennem det 20. århundredes politiske, økonomiske og sociale historie. Bidragyderne viser de mange forskellige tolkninger og retninger i den senere udvikling af marxismen og introducerer til nogle af de mest indflydelsesrige og toneangivende marxistiske tænkere.

Bogens bidragydere er: Andreas Beck Holm, Curt Sørensen, Peer Møller Christensen, Gert Sørensen, Jørn Erslev Andersen, Mathias Hein Jessen, Steen Nepper Larsen, Morten Haugaard Jeppesen, Mihail Larsen, Hans-Jørgen Schanz og Lars-Henrik Schmidt.
Translated title of the contributionMarxism after Marx: Twelve Currents in the 20th Century
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherFrydenlund Academic
Number of pages239
ISBN (Print)9788771181142
Publication statusPublished - 2013
Externally publishedYes

Cite this