Arealdata omkring 1880

Gregor Levin (Producer), Geoffrey Brian Groom (Producer), Stig Roar Svenningsen (Producer), Mads Linnet Perner (Producer)

Research output: Non-textual formDatasetResearchpeer-review

Abstract

I 2019 har Aarhus Universitet og Det Kgl. Bibliotek gennemført et pilotstudie for at udvikle, teste og evaluere automatiseret produktion af digitale geodata fra de Høje Målebordsblade fra slutningen af 1800-tallet, som er det første landsdækkende topografiske kortværk for Danmark i stor målestok. Den automatiserede produktion af digitale geodata blev baseret på en kombination af objektbaseret billedbehandling, farvesegmentering, vektor-GIS og maskinlæringsprocesser.

Pilotstudiet blev finansieret af 15. Juni Fonden og gennemført for to undersøgelsesområder: Hirtshals i Nordjylland og Hobro i det centrale Jylland. Områderne dækker samlet omkring 300 km² samt en stor variation af arealkategorier. Digitale geodata-lag blev produceret for arealkategorierne: Hede, klit, vådområde, skov og vandoverflader. For at kortlægge arealændringer blev de historiske data blev sammenholdt med aktuelle arealkort.
Original languageDanish
Publication dateMar 2021
Place of PublicationAarhus
Media of outputOnline
Publication statusPublished - Mar 2021

Cite this