Thomas Hvid Kromann

Senior researcher, PhD

20032023

Research activity per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research areas

Cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling og ph.d. på en afhandling om den danske 1960’er-avantgarde. Som seniorforsker på Håndskriftsamlingen på Det Kgl. Bibliotek arbejder jeg særligt med de seneste århundreders litteratur og kultur i tilknytning til bevarede person- og institutionsarkiver.

I øjeblikket er jeg ved at afslutte et mangeårigt projekt om samarbejdet mellem Asger Jorn og Guy Debord inden for rammerne af avantgardebevægelsen Situationistisk Internationale. Desuden er jeg ved at forberede et større arkivhistorisk projekt om forfatterarkiver.

Jeg har tidligere særligt forsket i dansk avantgarde i 1960’erne, kunstnerbogen i det 20. og 21. århundrede samt dansk litteratur i en digital tidsalder med empirisk udgangspunkt i det bevarede materiale i Netarkivet.

Som redaktør har jeg været med til at redigere tekstudgivelser (hhv. Hans-Jørgen Nielsen, Arena-Information, Stig Brøgger og Georges Perec) og forskningsantologier (om hhv. forfatterarkiver og kunstnerbøger).

Forskningsområder: Litteraturhistorie og –teori, Kulturhistorie og –teori. Medievidenskab, Digital humaniora, Arkivhistorie og -teori.

thok [at kb dk]

Education/Academic qualification

PhD, Dansk litteratur i det 20. århundrede, Roskilde Universitet

… → 2009

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or