Thomas Hvid Kromann

Senior researcher, PhD

20032023

Research activity per year

Personal profile

Research areas

Cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling og ph.d. på en afhandling om den danske 1960’er-avantgarde. Som seniorforsker på Håndskriftsamlingen på Det Kgl. Bibliotek arbejder jeg særligt med de seneste århundreders litteratur og kultur i tilknytning til bevarede person- og institutionsarkiver.

I det KFU-finansierede projekt ”Forfatterarkivets fødsel” (2024-26) arbejder jeg med en kortlægning af etableringen, konsolideringen og institutionaliseringen af det moderne forfatterarkiv i Danmark i det 20. århundrede. Projektet er tværdisciplinært (litteratur-, biblioteks- og arkivhistorisk) anlagt, og hovedresultatet vil være en selvstændig monografi om emnet.

Jeg har tidligere særligt forsket i dansk avantgarde i 1960’erne, kunstnerbogen i det 20. og 21. århundrede samt dansk litteratur i en digital tidsalder med empirisk udgangspunkt i det bevarede materiale i Netarkivet. Et større projekt har været kortlægningen af transmissionshistorien for Asger Jorn og Guy Debords "Fin de Copenhague" og "Mémoires".

Som redaktør har jeg bl.a. været med til at redigere tekstudgivelser (hhv. Hans-Jørgen Nielsen, Arena-Information, Stig Brøgger og Georges Perec) og forskningsantologier (om hhv. forfatterarkiver og kunstnerbøger).

Forskningsområder: Litteraturhistorie og –teori, Kulturhistorie og –teori. Medievidenskab, Digital humaniora, Arkivhistorie og -teori.

thok [at kb dk]

Education/Academic qualification

PhD, Dansk litteratur i det 20. århundrede, Roskilde Universitet

… → 2009

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or