Vacuum Freeze-Drying of Waterlogged Archaeological Wood and Selecting the Impregnation Agent Prior to Drying.

Bidragets oversatte titel: Vacuumfrysetørring af vanddrukkent arkæologisk træ og valg af imprægneringsmiddel inden tørring.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsRådgivningpeer review

Abstract

Artiklen giver en kort introduktion til nedbrydning af vanddrukkent træ, metoder til konservering og hvordan vakuumfrysetørring kan reducere risici i forbindelse med konservering af nedbrudt vanddrukkent træ. En afgørende parameter for et vellykket vakuumfrysetørringsresultat er valget af korrekt imprægneringsmiddel til imprægnering af træet før vakuumfrysetørring. Næsten tredive års forskning på Nationalmuseet peger på polyethylenglykol (PEG) 2000 som det imprægneringsmiddel, der opfylder de fleste af de anførte kriterier, der er centrale i bevaring af arkæologiske vanddrukne genstande, der indlemmes i museernes samlinger. Træ fra to arkæologiske fundsteder (Nydam Mose og Roskilde Havn), med meget forskellige genstandstyper og nedbrydning, bruges som eksempler på konserveringstilgange og -resultater.
Bidragets oversatte titelVacuumfrysetørring af vanddrukkent arkæologisk træ og valg af imprægneringsmiddel inden tørring.
OriginalsprogEngelsk
TitelActas de la Reunión Internacional de Expertos sobre la extracción y conservación del pecio Mazarrón 2 = Proceedings of the International Experts’ : Meeting on the extraction and conservation of the wreck Mazarrón 2
RedaktørerMarta Arcos Garcia, Rocio Castillo Belinchon, Celia Cantero Escribano
Antal sider314
Vol/bind1
UdgivelsesstedRegion de Murcia, Spanien
Publikationsdato9 apr. 2024
Udgave1
Sider303
Artikelnummer2
Kapitel7
ISBN (Elektronisk)822-23-136-4
StatusUdgivet - 9 apr. 2024

Emneord

  • Nedbrydningsgrad, kollaps og svind, vakuumfrysetørring, PEG 2000, imprægneringsmiddel og egenskaber

Citationsformater