TEKLA (podcast)

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformLyd og/eller billed produktion (digital)Rådgivning

Abstract

Podcast om Tekla Griebel Wandall.

Det her er historien om en af Danmarks første og største kvindelige komponister, Tekla Griebel Wandall. En historie der udspiller sig i slutningen af 1800-tallet, og som på trods af Teklas store bedrifter først for nylig er kommet frem. For Tekla har nemlig selv gjort sin historie klar til at blive genopdaget af fremtiden.

Teklas historie er en historie om kampen for at bryde igennem som opera-komponist, om stærke kvindefællesskaber, om ulykkelig forelskelse og et ægteskab, der kaster lange skygger. En historie om uheld, fatale beslutninger og et samfund med enorme begrænsninger for kvindelige kunstnere. Undervejs i Teklas historie vil du også møde de tre kvindelige sangere og musikskabere Fallulah, Soleima og Soffie Viemose, der fortæller om deres oplevelser i nutidens musikbranche. For hvor stor forskel er der egentlig på at være kvinde i musikbranchen i slutningen af 1800-tallet og på at være det i dag?

Tilrettelæggelse: Louise Trier og Isa Naja Buhl. Lyddesign: Mikkel Bøgeskov Andersson. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Teklas stemme: Julie Bang. Musik af Lowly, Soleima og koncertoptagelser af Tekla Griebels musik.

Produceret af Monomono for Vores Tid.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2023
UdgivelsesstedSpotify
UdgavePodcast
PublikationsmedierOnline
StatusUdgivet - 2023

Emneord

  • Kvindelige komponister
  • Kvindelige kunstnere
  • Kvindelige musikere
  • 1800-tallet

Citationsformater