Tasting local history: Dissemination of the cultural history of food through cooking and dining

Bidragets oversatte titel: Smag af lokalhistorie: Formidling af madkulturhistorie gennem madlavning og fællesspisning

Stinne Gunder Strøm Krogager*, Anne Vibeke Knöchel, Louise Ejgod Hansen, Hans-Peter Degn, Rasmus Thorup Kildegaard, Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, Vibeke Knöchel Christensen

*Corresponding author af dette arbejde

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstract

Denne artikel diskuterer, hvordan museer kan formidle madens kulturhistorie ved at lave mad, smage og dele måltider. Artiklen bygger på omfattende data fra et madkulturprojekt (SPIS Ma/eD) gennemført i Lolland-Falster, den sydøstlige del af Danmark, mellem 2020 og 2023. Analysen fokuserer på tre nøgleresultater: det sociale aspekt af erfaringsdeling og måltider, den dialogiske formidling af kulturel madhistorie og sansemæssigt engagement gennem madlavning og smagning. Artiklen konkluderer, at madlavning og spisning sammen med andre museumsgæster beriger museumsoplevelsen og transformerer den til en meget sanselig og social begivenhed, der forbinder historien med deltagernes nuværende hverdag. SPIS Ma/eD-projektet demonstrerer også værdien af ​​at integrere madkultur i museernes kommunikations- og formidlingspraksis. Denne integrerede tilgang til lokalsamfundet, uddannelsesinstitutioner og innovative arrangementer har skabt en model, der kan inspirere andre museer
Bidragets oversatte titelSmag af lokalhistorie: Formidling af madkulturhistorie gennem madlavning og fællesspisning
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftNordisk Museologi
Vol/bind36
Udgave nummer1
Sider (fra-til)152-169
Antal sider18
ISSN1103-8152
DOI
StatusUdgivet - 8 jul. 2024

Emneord

  • Kulturhistorie, madhistorie, formidling, måltid, madlavning, spisning, commensality, sanseoplevelse, museum.

Citationsformater