Principper for bevaring og kassation: Diskussionen i Danmark efter 1966

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  478 Downloads (Pure)

  Abstract

  De overvejelser om bevaring og kassation, som for det første er skrevet ned uafhængigt af den konkrete sagsbehandling og for det andet er offentliggjort, udgør så at sige den fælles skatkiste, den fælles samling af argumenter for, hvorfor vi gør, som vi gør. En offentlig debat om principper for bevaring og kassation af arkivalier betyder, at diskussionens synspunkter fastholdes til senere brug og inspiration, og det betyder at andre udenfor arkivvæsenet har mulighed for at sætte sig ind i de overvejelser, der ligger til grund for de konkrete afgørelser.
  Uden en offentlig diskussion af kriterier for bevaring og kassation kan man netop risikere at havne i den grøft, man forsøgte at holde sig fri af i 1970’erne, nemlig at være afhængig af personlige relationer og arbejdsmetoder, af følelsesmæssige skøn.
  Med en fælles – og dermed i princippet også offentlig – diskussion vil det være muligt at træffe rationelle/argumenterede beslutninger på åbne kriterier, det kan kontrolleres om man har fundet common sense, eller alle gør arbejdet på deres facon. Man kan simpelt hen lære af hinanden.
  OriginalsprogDansk
  TitelAt vogte kulturarven eller at slette alle spor : Om arbejdet med den danske bevaringstrategi
  RedaktørerElisabeth Bloch, Christian Larsen
  Antal sider25
  Vol/bind1
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagArkivforeningen
  Publikationsdato2006
  Sider49-74
  ISBN (Trykt)87-990238-1-4
  StatusUdgivet - 2006

  Citationsformater