Mutter som kogebogsforfatter: danske trykte kogebøger i 1800-tallet

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

    Abstrakt

    I løbet af 1800-tallet skiftede den trykte kogebog karakter. Fra at være den professionelle koks vejledning til store herskabelige køkkener blev kogebogen i højere grad et praktisk redskab i den daglige husholdning. I forlængelse heraf blev produktionen af kogebøger en mulig bibeskæftigelse for mange husmødre. Denne artikel sætter fokus på de danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Formålet er dels at give en overordnet karakteristik af en genres tilblivelse, dels at præsentere konkrete eksempler på, hvorledes danske husmødre blev tildelt en central rolle i periodens kogebøger, køkkener og samfund. Blandt de udvalgte forfatterinder er Christiane Rosen (1767-), Anne Marie Mangor (1781-1865) og Louise Nimb (1842-1903).
    OriginalsprogDansk
    TidsskriftPersonalhistorisk Tidsskrift
    Udgave nummer1
    Sider (fra-til)101-113
    Antal sider13
    ISSN0300-3655
    StatusUdgivet - 2008

    Emneord

    • Det Humanistiske Fakultet
    • Kogebøger
    • 1800-tallet

    Citationsformater