Abstract
I løbet af 1800-tallet skiftede den trykte kogebog karakter. Fra at være den professionelle koks vejledning til store herskabelige køkkener blev kogebogen i højere grad et praktisk redskab i den daglige husholdning. I forlængelse heraf blev produktionen af kogebøger en mulig bibeskæftigelse for mange husmødre. Denne artikel sætter fokus på de danske trykte kogebøger i 1800-tallet. Formålet er dels at give en overordnet karakteristik af en genres tilblivelse, dels at præsentere konkrete eksempler på, hvorledes danske husmødre blev tildelt en central rolle i periodens kogebøger, køkkener og samfund. Blandt de udvalgte forfatterinder er Christiane Rosen (1767-), Anne Marie Mangor (1781-1865) og Louise Nimb (1842-1903).
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Personalhistorisk Tidsskrift |
Udgave nummer | 1 |
Sider (fra-til) | 101-113 |
Antal sider | 13 |
ISSN | 0300-3655 |
Status | Udgivet - 2008 |
Emneord
- Det Humanistiske Fakultet
- Kogebøger
- 1800-tallet