Musikhistorier

Sanne Krogh Groth (Redaktør), Rasmus Holmboe (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Abstract

Med Fokuset Musikhistorier fejrer Seismograf/DMT Dansk Komponist Forenings 100 års fødselsdag. Fokuset består delvist af et genbesøg i vores egne arkiver - et dyk ned i fortiden set gennem Dansk Musik Tidsskrift (som Seismograf fusionerede med i 2011). Med et genoptryk af 17 historiske artikler fra DMT fra perioden 1929 til 2004, præsenterer vi 17 konkrete nedslag, øjebliksbilleder, der tegner udviklinger eller særlige udpluk af bestemte tiders musikformidling eller musikdebat.

Disse tekster er udvalgt af forfatterne til 5 nyskrevne tekster, som Seismograf/DMT har bestilt i forbindelse med komponistforeningens jubilæum. De nye tekster er skrevet af forfattere, der gennem deres arbejde som historikere, analytikere og formidlere gennem mange år har fulgt ny musik-miljøet på tæt hold - uden selv at deltage som udøvende.

Med disse nedslag fortælles om komponistmiljøet, komponisternes musik, dens reception, samt de debatter og diskurser, der har fulgt dem og stadig følger dem. Samtidig fortælles også nogle af DMTs egne historier – om hvilke betydninger og hvilke skiftende relationer DMT har haft i forhold til komponisterne, og hvordan dette har afspejlet sig i indholdet.

Fortiden er her nu! Læs aktualiseringen af den i artiklerne nedenfor, hvor links undervejs giver mulighed for plukvis at besøge eller genbesøge udvalgte artikler fra arkivet og genopleve noget af guldet fra nordens ældste musiktidsskrifts arkiver.
OriginalsprogDansk
StatusUdgivet - 1 maj 2013
Udgivet eksterntJa
NavnSeismograf/DMT
ISSN2245-4705

Citationsformater