Kulturformidling med pap og tape: eScape på Øm Kloster

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

5 Downloads (Pure)

Abstract

Det har været et minderigt år for det gamle museum på Øm. 2017 vil huskes af mange som året, hvor Aarhus var kulturhovedstad og ikke mindst året, hvor ’Øm Kloster genopstod’. Det skete i maj måned med den imponerende papskulptur, der imiterede korgavlen af den klosterkirke, som i flere århundreder stod på Øm Kloster. Rigtig mange deltog i samskabelsen, besøgte stedet for at se skulpturen og deltog i folkefesten.
Museumsåret blev afsluttet i oktober med en poetisk og stille event i samme ånd, hvor der atter blev sat fokus på stedets særlige historie. Eventen ’Lys og Stilhed’ var på mange måder en modsætning til maj-eventens eksplosion af glæde, aktivitet og foretagsomhed. Den stille event indbød de besøgende til en sanseoplevelse og stille eftertænksomhed.
Begge events blev til gennem eScape, som i 2017 har sat særlig fokus på Øm Kloster og dets potentiale til at fortælle sin egen historie og historien om Søhøjlandets klostre. I det følgende skal vi en tur ned af mindernes vej – tilbage til maj og oktober, men først en kort præsentation af eScape.
OriginalsprogDansk
TidsskriftMuseum Skanderborg Årbog
Udgave nummer2017
Sider (fra-til)112-123
Antal sider12
ISSN2445-5784
StatusUdgivet - 2017

Emneord

  • Borgerinddragelse
  • Arkæologisk formidling
  • Kunst formidling

Citationsformater