Jeg kommunikerer - altså er jeg: I film, foto, skulptur og installation kommunikerer den kinesiske multimediekunstner Ai Weiwei sine budskaber til os i Vesten om det kinesiske regimes grove overtrædelser af menneskerettighederne og de barbariske moderniseringer af det gamle kulturrige. Selv om vi kender hans kritik, er udstillingen Ruptures i Faurschou Foundation i høj grad seværdig, da værkerne desværre stadig er aktuelle og tilmed forførende smukt installeret.

  Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

  Abstract

  Udstillingen har fået den sigende titel Ruptures – eller brud, der nok engang indrammer den livssituation, som Ai Weiwei befinder sig i efter interneringen i 80 dage i 2011 i et fængsel et ukendt sted i Kina, hvor han blev overvåget 24/7.

  Derefter måtte han bryde med sin hidtidige praksis, bl.a. fordi han ikke længere kan forlade Kina, eftersom myndighederne har inddraget hans pas: Han har siden da måttet installere alle sine udstillinger online via internettet med omhyggelige instruktioner til kuratorer og hjælpere on the spot. Da udstillingen hos Faurschou var færdiginstalleret, blev den eksempelvis godkendt af Ai Weiwei på Skype. Som Superman på internettet når Ai Weiwei således stadig ud til et meget stort publikum på trods af sin ”husarrest.”
  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato8 apr. 2015
  StatusUdgivet - 8 apr. 2015

  Citationsformater