Et spørgsmål om kultur: Kulturpolitikken til debat

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Abstract

Siden 2016 er de statslige institutioner blevet beskåret med to procent om året i en omprioritering af de offentlige midler. Hvad mister vi, hvis nedskæringerne fortsætter? Hvad betyder kultur egentlig for vores samfund?

Denne bog lægger op til en kulturdebat med et konstruktivt fokus – på visioner og hvordan vi gør dem til virkelighed, på grundlæggende principper og svære valg og fravalg. Og på hvilken forskel kunst og kultur gør i vores liv.

Ved at stille de samme enkle spørgsmål til 42 kulturaktører med magt, indflydelse og økonomisk styrke til at give dansk kulturpolitik form og retning i disse år, viser bogen hvad Danmark er for en kulturnation, og hvor vi ønsker at bevæge os hen i fremtiden.

I kølvandet på grønthøsterbesparelserne er der opstået en udtalt efterspørgsel på en politisk stillingtagen til kulturen – en egentlig kulturpolitik – der peger på, hvad kulturen bidrager med i det større samfundsbillede. 'Et spørgsmål om kultur' holder kulturens magthavere og meningsdannere fast på deres holdninger og praksis, og lægger op til at de – og læserne – begynder at reflektere over, hvilket kulturelt Danmarkskort de egentlig ønsker at give videre til næste generation.

Foromtale: https://www.imusic.dk/booklet/9788712058489/merete-sanderhoff-2019-et-spoergsmaal-om-kultur-bog-med-haeftet-ryg
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGad
Antal sider276
ISBN (Trykt)9788712058489
StatusUdgivet - 30 maj 2019

Emneord

  • Impact
  • Danmark
  • Omprioriteringsbidrag
  • Visioner

Citationsformater