Brugen af historiske kort – fag for fag: Forord

Peder Dam, Jonny Grandjean Gøgsig Jakobsen, Per Grau Møller, Mads Linnet Perner, Stig Roar Svenningsen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Abstract

Historiske kort er i dag en central informationskilde indenfor en lang række fagområder. Kultur- og naturforvaltere, historikere, arkæologer samt en lang række af andre kulturformidlere og forskere henter regelmæssigt de historiske kort fra de webtjenester, der de seneste årtier har gjort adgangen nem og hurtig. De faglige muligheder og de kildemæssige udfordringer er dog i høj grad de samme, som da kortene måtte studeres på papir. I de 16 artikler her præsenteres, hvordan der i dag arbejdes med historiske kort inden for en lang række fagområder og fagemner. Hver af artiklerne har fokus på en af disse.

Artiklerne er desuden del af et festskrift og et seminar holdt 20. maj 2021 for Peter Korsgaard i anledning af hans pensionering som arkivar fra SDFE. Han har om nogen spillet en stor rolle i store brug af historiske kort i Danmark og den gode digitale adgang – vi er derfor mange, som skylder ham en stor tak.
OriginalsprogDansk
TidsskriftGeoforum Perspektiv
Vol/bind20
Udgave nummer38
Sider (fra-til)1-2
Antal sider2
ISSN1601-8796
StatusUdgivet - 20 maj 2021

Emneord

  • historiske kort
  • Geoforum Perspektiv (Tidsskrift)

    Peder Dam (Redaktør), Jonny Grandjean Gøgsig Jakobsen (Redaktør), Per Grau Møller (Redaktør), Mads Linnet Perner (Redaktør) & Stig Roar Svenningsen (Redaktør)

    202020 maj 2021

    Aktivitet: Publikation af peer-review og redaktionelt arbejdeRedaktør af tidsskriftFormidling

Citationsformater