Arealdata omkring 1880

Gregor Levin (Producent), Geoffrey Brian Groom (Producent), Stig Roar Svenningsen (Producent), Mads Linnet Perner (Producent)

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformDatasætForskningpeer review

Abstract

I 2019 har Aarhus Universitet og Det Kgl. Bibliotek gennemført et pilotstudie for at udvikle, teste og evaluere automatiseret produktion af digitale geodata fra de Høje Målebordsblade fra slutningen af 1800-tallet, som er det første landsdækkende topografiske kortværk for Danmark i stor målestok. Den automatiserede produktion af digitale geodata blev baseret på en kombination af objektbaseret billedbehandling, farvesegmentering, vektor-GIS og maskinlæringsprocesser.

Pilotstudiet blev finansieret af 15. Juni Fonden og gennemført for to undersøgelsesområder: Hirtshals i Nordjylland og Hobro i det centrale Jylland. Områderne dækker samlet omkring 300 km² samt en stor variation af arealkategorier. Digitale geodata-lag blev produceret for arealkategorierne: Hede, klit, vådområde, skov og vandoverflader. For at kortlægge arealændringer blev de historiske data blev sammenholdt med aktuelle arealkort.
OriginalsprogDansk
Publikationsdatomar. 2021
UdgivelsesstedAarhus
PublikationsmedierOnline
StatusUdgivet - mar. 2021

Citationsformater