SMK Connect

Projekter: ProjektAndet

Projektdetaljer

Beskrivelse

SMK Connect kombinerer alle museets digitale ressourcer med hele vores erfaring indenfor undervisning i – og med – kunst. Målet er en undervisningsplatform, der ved at fremme kritisk dialog, indsigt og fysisk aktivitet breder museets tilbud ud til alle landets folkeskoler og ungdomsuddannelser.

SMK Connect skal gøre den kunstneriske kulturarv levende og anvendelig for landets elever. Det sker via modul-opbyggede, nøje tilrettelagte undervisningsforløb, der kan bruges direkte i underviserens planlægning. Platformen bliver gratis at anvende (med mulighed for at tilkøbe digital deltagelse af en SMK-underviser), kører i enhver web-browser og gemmer ingen personlige data om underviser eller elev.

Med undervisningsforløbene kan du som lærer tage afsæt i SMK’s digitale materiale og selv kombinere det med skolens lokalmiljø og dit eget undervisningsdesign. Du kan sammensætte dit eget undervisningsdesign eller bruge de af SMK anbefalede undervisningsforløb. Selvom undervisningen starter ved skærmen, foregår størstedelen af læringsaktiviteten uden skærm: på skolen, ude i lokalområdet og i sociale fællesskaber, der skal bidrage til dannelsen af kritiske, kreative og medskabende elever.

I projektets første år (medio 2022 til medio 2023) fokuserer vi på dansk- og billedkunstundervisningen. Men ambitionen er at skabe forbindelser til hele det faglige spektrum. SMK Connect udvikles i samarbejde med Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer og dansk Wikipedia.

Projektet er støttet af 15. Juni Fonden.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/06/202231/05/2023

Samarbejdspartnere

Emneord

  • learning
  • dialogue-based
  • education
  • informal
  • museums
  • schools