Museums and Art in the Information Age

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Forskningsprojekt mellem SMK, Aalborg Universitet og Museet for Samtidskunst i Roskilde og Københavns Universitet.
Siden 1960’erne er der sket afgørende ændringer inden for billedkunsten. Skulpturen er kommet ned fra soklen og ud i rummet, billedet har løsrevet sig fra maleriets lærred, og kunsten eksperimenterer med nye og tværgående medier. Kunstformer som film, fotografi, lyd, tekst, internet, happenings og performance er i stigende grad blevet en del af billedkunstnernes udvidede palet. Samtidig bevæger kunsten sig væk fra den traditionelle museale ramme, den modernistiske hvide kube, og engagerer sig meget mere i samfundet, hvor den spiller sammen med dagliglivet, politiske bevægelser, strømninger i populærkulturen og teknologi og medier.
Kunstens forandring er med til at ændre museerne og deres rolle. Allerede midt i 1970’erne kunne man konstatere, at de væsentligste tendenser i kunsten i det forløbne tiår havde fundet sted i helt andre former end maleriet og skulpturen. De flygtige og nye medier havde vundet indpas. Disse kunstformer er stadig en betydningsfuld og voksende side af kunsten, som vi er nødt til at forholde os til. Desværre har det været og er løbende en stor udfordring for kunstmuseerne at håndtere denne kunst. Den tidsbaserede og immaterielle kunst skaber nemlig særlige problemer for præsentationen og formidlingen af værkerne såvel som for deres konservering og bevaring. Konsekvensen er, at denne kunst på langt de fleste museer ikke tydeligt fremstår som en væsentlig del af kulturarven for museets brugere. Det er dette problem projektet ønsker at finde løsninger på.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato08/09/201720/04/2020
  • Digitizing a sound archive

    Bidragets oversatte titel: Digitalisering af et lydarkivCone, L., 12 dec. 2017, 2 s. Copenhagen : Statens Museum for Kunst.

    Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

    Åben adgang
    Fil