Model for distribueret digital bevaring

  Projekter: ProjektForskning

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Model for distribueret digital bevaring
  Forskningsprojektet er en del af et større internationalt forskningsarbejde, som har haft som målsætning at tilføre digital bevaring en reference model for distribueret digital bevaring, som kan blive et supplement til den kendte og meget anvendte Open Archival Information System (OAIS) reference model. Projektet er sket i regi
  Det nationale bitmagasin i Danmark (og netarkivet) er eksempler på systemer, som grundlæggende er baseret på distribuerede systemer til digital bevaring. Som det kan ses i vedlagte invitation, så spænder forskningsprojektet over andre tilsvarende kendte systemer (f.eks. LOCKSS).
  Projektet har tilvejebragt en version 1.0 af en referenceramme baseret på interview med personer fra kendte systemer til distribueret digital bevaring, litteratur, og tidligere arbejde med modeller. Referencerammen er unik i at den adresserer distributionsaspekter, og den kan støtte i opbygning, udvælgelse, brug og auditering af distribuerede systemer. Referenceramme har terminologi, roller og ansvar, modeller og auditeringsmetoder som hovedelementer, som vil blive lagt til offentligt review i 2014.
  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato01/05/201231/12/2013

  Publikation

  • 2 Konferenceartikel
  • 1 Poster
  • 1 Udgivelser på nettet - Net-publikation

  Hvordan håndteres den nødvendige distribution af digital bevaring?

  Zierau, E., 20 jan. 2014

  Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

  Supporting Analysis and Audit of Collaborative OAIS’s by use of an Outer OAIS – Inner OAIS (OO-IO) Model

  Bidragets oversatte titel: Til støtte af analyse og suditering af samarbejdende OIASer ved brug af en Ydre OAIS - Indre OAIS (OO-IO) modelZierau, E. & McGovern, N., 9 okt. 2014, I : International Conference on Preservation of Digital Objects. 11, s. pp. 209-218 9 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikelForskningpeer review

  Creating a Framework for Applying OAIS to Distributed Digital Preservation

  Bidragets oversatte titel: Skabelse af en rammemetode for anvedelse af OAIS i fobindelse med distribueret digital bevaringZierau, E. & Schultz, M., sep. 2013, I : International Conference on Preservation of Digital Objects. 10, s. 78-83 6 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikelForskningpeer review

  Aktiviteter

  • 1 Foredrag og mundtlige bidrag

  Creating a Framework for Applying OAIS to Distributed Digital Preservation

  Eld Zierau (Foredragsholder)

  14 jan. 2013

  Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag