Kost og kultur i Tranquebar

  • Karg, Sabine (Projektdeltager)
  • Glinka, Robin (Projektdeltager)
  • Kajale, Mukund (Projektdeltager)

Projekter: ProjektForskning

Projektdetaljer

Beskrivelse

Dette forskningsprojekt omhandler den danske og indiske køkkentradition samt de fødevarer og retter, som indførtes i Tranquebars kolonisamfund og blev formidlet tilbage til hjemlandet. Samspillet med såvel den indiske som den danske befolknings madtraditioner udgør genstandsfeltet for projektet. Forberedende arkivstudier er foretaget i Halle (D) og i København, bagefter er der foretaget en forskningsrejse til Indien til samarbejdspartner professor Kajale. Under opholdet blev der skabt kontakter med forskere inden for det relevante arbejdsfelt. Undersøgelser i Indien fokuserede på madplanternes historie og introduktion af europæiske madelementer til Indien.
Der er gennemført feltarbejde i Indien. Under opholdet blev aktiviteterne fortløbende berettet i en blogspot. Desværre var det ikke muligt at deltage på den arkæologiske udgravning på Dansborg i Tranquebar. Det har været planlagt at tage prøver ud og analysere for madrester. Udgravning kunne på grund af politiske omstændigheder ikke udføres af Nationalmuseets arkæologer. Resultaterne af madprojektet baseres derfor kun på skriftlige kilder. Et manuskript af projektets resultater er afleveret i 2007. Resultaterne indgår nu i et virtuelt formidlingsprojekt: www.virtueltgalathea3.dk. Undervisningsmateriale udarbejdes i tæt samarbejde med en erfaren gymnasielærer.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/10/200631/12/2008

Finansiering

  • Bikubenfonden.: € 53.522,82
  • Demeed University of Pune, India: € 669,04