Europæisk Sprogpris 2015

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Beskrivelse

SMK vinder prisen for programmet OrdVærkSted, der er blevet til i et tæt samarbejde med sprogskoler og sprogkursister. OrdVærkSted er et program, der har udmøntet sig et undervisningsforløb for sprogskolernes tre uddannelsesniveauer, et undervisningsmateriale, et ansættelsesprogram for sprogkursister og et internationalt forskningsprojekt.
Grundtanken i SMK's OrdVærkSted er, at oplevelsen af kunst er et godt og inspirerende udgangspunkt for sproglæring og for mødet mellem forskellige kulturer og nationaliteter. I vores sprogprogrammer lægger vi dermed både vægt på at udvikle nye metoder for sproglæring og på i et større perspektiv at bidrage til inklusion og integration af sprogkursister/nye borgere i Danmark. OrdVærkSted er dermed også et udtryk for museets ønske om at tage socialt ansvar og bidrage til inklusionsprocesser i det danske samfund.

Prisen gives til projekter, der viser nye måder at lære sprog på, og som samtidig øger kulturforståelsen og giver bedre muligheder for uddannelse og arbejde.
Tildelende organisationerDen Europæiske Sprogpris uddeles hvert år af EU-kommissionen og Uddannelses- og Forskningsministeriet til innovative projekter, der har bidraget til at udvikle læring af fremmedsprog.