Thomas Hvid Kromann

Seniorforsker, Ph.d.

20032022

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forskningsområde

Cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling og ph.d. på en afhandling om den danske 1960’er-avantgarde. Som seniorforsker på Håndskriftsamlingen på Det Kgl. Bibliotek arbejder jeg særligt med de seneste århundreders litteratur og kultur i tilknytning til bevarede person- og institutionsarkiver.

I øjeblikket er jeg ved at afslutte et mangeårigt projekt om samarbejdet mellem Asger Jorn og Guy Debord inden for rammerne af avantgardebevægelsen Situationistisk Internationale. Desuden er jeg ved at forberede et større arkivhistorisk projekt om forfatterarkiver.

Jeg har tidligere særligt forsket i dansk avantgarde i 1960’erne, kunstnerbogen i det 20. og 21. århundrede samt dansk litteratur i en digital tidsalder med empirisk udgangspunkt i det bevarede materiale i Netarkivet.

Som redaktør har jeg været med til at redigere tekstudgivelser (hhv. Hans-Jørgen Nielsen, Arena-Information, Stig Brøgger og Georges Perec) og forskningsantologier (om hhv. forfatterarkiver og kunstnerbøger).

Forskningsområder: Litteraturhistorie og –teori, Kulturhistorie og –teori. Medievidenskab, Digital humaniora, Arkivhistorie og -teori.

thok [at kb dk]

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Ph.d., Dansk litteratur i det 20. århundrede, Roskilde Universitet

… → 2009

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller