Thomas Grane

ph.d.

  • Danmark

20022023

Publikationer pr. år

Personlig profil

Forskningsområde

Mine primære arbejdsopgaver som forskningskoordinator er forskningsstøtte og administration. Som Nationalmuseets forskningsstøtteperson er det min opgave at støtte museets forskere i ansøgninger om eksterne forskningsmidler. Dette gælder bl.a. hjælp til budgetlægning og sparring/gennemlæsning af projektbeskrivelser. Desuden varetager jeg projektadministration for større forsknings- og udviklingsprojekter på museet. Jeg laver også ledelsesbetjening i forbindelse med forskningspørgsmål og er i den forbindelse sekretær for så vel Nationalmuseets Eksterne Forskningsudvalg som vores forskningschefgruppe.

Som forskningskoordinator har jeg endvidere ansvaret for Nationalmuseets  opgave som hovedmuseum at støtte de øvrige statslige og statsanerkendte museer i forskningsadministrative spørgsmål.

Lidt om mig

Jeg er klassisk arkæolog af uddannelse. Siden jeg blev cand.mag. i 2000 har jeg arbejdet dels i museumsverdenen og dels på Københavns Universitet. Fra 2003-6 var jeg ph.d.-stipendiat på SAXO-Instituttet, og fra 2009-11 havde jeg samme sted et postdoc-stipendium. I de mellemliggende år har jeg arbejdet for lokalmuseer i hovedstadsområdet med udgravninger, undertiden som leder. I løbet af årene har jeg opbygget stor erfaring med de forskellige aspekter af forskningsadministration herunder forskningsansøgninger så vel som med afholdelse af seminarer og konferencer. Fra 2013 til 2017 arbejdede jeg med forskningsstøtte og kommunikation på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Arkæologi, ph.d., The Roman Empire and southern Scandinavia, a northern connection!, Arkæologi, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet

1 jun. 200330 nov. 2006

Dimissionsdato: 11 sep. 2007

Klassisk arkæologi, Cand.mag., The Roman Fortifications in the Rhine Area. Development and Strategy from Augustus to Constantine the Great, Arkæologi, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet

1 sep. 19911 sep. 2000

Dimissionsdato: 1 sep. 2000

Eksterne ansættelser

Akademisk medarbejder, forskning og kommunikation, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet

1 maj 201330 apr. 2017

Postdoc, Arkæologi, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet

1 jan. 200915 feb. 2011

Ph.d.-stipendiat, Arkæologi, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet

1 jun. 200330 nov. 2006

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller