Billede af Jens Ole Christensen

Jens Ole Christensen

Museumsinspektør, seniorforsker, ph.d.

  • Danmark

1989 …2021

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

CV

Forskningsprofil

 

Jens Ole Christensen

Museumsinspektør, seniorforsker, ph.d.

 

Cand.phil. i historie fra Aalborg Universitetscenter 1989, ph.d. i historie fra Københavns Universitet 1997. Siden 1991 museumsinspektør, forsker / seniorforsker  ved Tøjhusmuseet / Statens Forsvarshistoriske Museum / Nationalmuseet.

 

Har arbejdet med museets kerneopgaver indsamling, forskning og formidling, bl.a. udviklingen af en forskningsbaseret, aktivt opsøgende indsamlingspolitik for Tøjhusmuseet, som led i en ny bredere kultur- og militærhistorisk profil for museet.

 

Har forskningsmæssigt primært arbejdet med 1800- og det tidlige 1900-tallets militærhistorie, herunder dansk overlevelsesstrategi og dansk sikkerheds-, udenrigs- og forsvarspolitik samt periodens danske forsvar og krige. Særligt de slesvigske krige 1848-1851 og 1864 og Københavns nyere befæstning fra slutningen af 1800-tallet. Men også det dansk-norske fæstningsforsvar fra 1600- til 1800-tallet, Hærens historie fra 1600-tallet til i dag og Hjemmeværnets historie siden besættelsestiden. Har skrevet og bidraget til en række bøger og artikler om disse emner.

 

Arbejder med et større forskningsprojekt om dansk forsvar under Den Kolde Krig.