HEART Herning Museum of Contemporary Art

 • PostadresseVis på kort

  Bitten og Aage Damgaards Plads 2

  7400 Herning

  Danmark

Organisationsprofil

Organisationsprofil

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Forskningsprofil

HEART fokuserer på forskning inden for tre hovedområder: kunsthistorisk forskning, der dækker museets forskningsarbejde med samling og særudstillinger, materialitetsforskning, der dækker et bredere felt af tværfaglig forskning inden for kunsthistorie, kuratering og konservering, samt formidlingsforskning, der dækker udviklingen af ny viden om museet som eksternt læringsrum.

Museet arbejder med tre forskningstyper:

Kunsthistorisk forskning: Forskning med afsæt i museets genstandsområde; billedkunst og designmæssige udtryksformer fra 1945 til i dag. Den kunsthistoriske forskning dækker også den viden, der skabes til museets skiftende udstillinger og formidles gennem udstillingskataloger med fagfællebedømte artikler af både interne og eksterne forskere.

Materialitetsforskning: Tværfaglig forskning inden for kunsthistorie, kuratering og konservering. I perioden 2024-2027 huser museet ph.d.-projektet Ind i Hverdagen – materialernes skjulte potentialer, der har til formål at gå i dybden med museets samlingsværker og deres materialers betydning for værkernes formidling og reception. Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Kunstkonserveringen Vest og HEART.

Formidlingsforskning: Med projektet Home and Away, undersøger HEART fra 2023 museet som eksternt lærings- og udviklingsrum for børn i alderen 3-6 år for at styrke og kvalificere formidlings- og oplevelsestilbud målrettet børn i dagtilbud med afsæt i brugergenererede data.

 • Mørkets Mekanik

  Duborg Døssing, S., 2023, ULVETIME: Ingvar Cronhammar. Døssing, S. D., From, K. & Reenberg, H. (red.). Herning: Heart, s. 49-59 10 s.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review