Det Kgl. Bibliotek

Organisationsprofil

Organisationsprofil

Forskning er én af Det Kgl. Biblioteks kerneopgaver og som forskningsinstitution øger Det Kgl. Bibliotek kendskabet til kulturarven.

Med forskningen kvalificeres bibliotekets daglige arbejde og opgaveløsning. Det er især vigtigt i forhold til indsamling, registrering, bevaring, tilgængeliggørelse og formidling af bibliotekets nationale samlinger.

Forskningsområderne spænder bredt fra klassiske litteraturstudier og boghistorie til forskning i digitale muligheder, udviklingen af den danske del af internettet og brug af kunstig intelligens i bevaring af kulturarven.

Forskning med udgangspunkt i samlingerne, gør dem mere tilgængelige for landets universiteter og andre forsknings- og vidensinstitutioner og giver mulighed for at skabe tætte tværfaglige samarbejder nationalt og internationalt. For nærmere information om eventuelle samarbeder skriv til: forskningsudvalget [at] kb.dk

De formidlings- og udviklingsaktiviteter, der gennemføres i forbindelse med vores forskning, er desuden med til at understøtte bibliotekets funktion som Danmarks nationale bibliotek.

EAN: 5798000795297

Sociale medier: https://www.kb.dk/om-os/foelg-os

Presse: https://www.kb.dk/om-os/presse

 

Emneord

  • Kulturarv 90.1

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller