Verdens mest begærede kunstværk afslører sin hemmelighed

Presse/medie

Beskrivelse

Jan Van Eycks altertavle i den belgiske by Gent kaldes en af historiens vigtigste kunstværker. Det er også det hyppigst stjålne, for eksempel af Adolf Hitler, der gemte den i en saltmine under Anden Verdenskrig. 

Noget har nu vist sig at være forkert: Det, man i århundreder er faldet i svime over, er ikke Van Eycks 600 år gamle originalmaleri, for op mod 70 procent er overmalet. Konservatorer har genskabt altertavlens yderside, men arbejdet med altertavlens indre er kommet svære i vanskeligheder. Det politiske klima i Belgien er svært, projektet mangler penge, og kirken vil have arbejdet færdigt inden det store Van Eyck-år.   

Periode2 apr. 2017

Mediebidrag

1

Mediebidrag

 • TitelVerdens mest begærede kunstværk afslører sin hemmelighed.
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbPolitiken
  MedietypeTryk
  Land/OmrådeDanmark
  Dato02/04/2017
  BeskrivelseNoget har nu vist sig at være forkert: Det, man i århundreder er faldet i svime over, er ikke Van Eycks 600 år gamle originalmaleri, for de har været skjult af overmalinger. Nu har konservatorer genskabt altertavlens ydre, men arbejdet med altertavlens indre, er kommet svære i vanskeligheder. Det politiske klima i Belgien er svært, projektet mangler penge og kirken vil have konservatorerne til at færdiggøre arbejdet inden det store Van Eyck år.
  Producer/forfatterCamilla Stockmann
  URLpolitiken.dk/kultur/art5895926/Bag-malingen-findes-et-af-verdens-st%C3%B8rste-kunstv%C3%A6rker
  PersonerJørgen Wadum