TILBAGE TIL FREMTIDEN’ 2: ER STORBYEN SOM BEGREB EN UDDØENDE RACE?

  Presse/medie

  Beskrivelse

  Vores byer bliver større og større. Men vil de fortsætte med at vokse, som de altid har gjort? I denne podcast tager vi tilbage til de første beboelser i Danmark og ind i en fjern fremtid. Vært Nanna Winther besøger Lasse Sørensen, som er forsker ved Nationalmuseet med speciale i neolitisering - den periode, hvor vores forfædre gik fra at være jægere og samlere til at dyrke jorden. Mennesket har i tusinder af år søgt anden menneskelig kontakt og haft et behov for at dele historier med hinanden. Derfor har familier samlet sig med andre familier og skabt større og større samfund, landsbyer, storbyer og megabyer. Men ifølge fremtidsforsker Liselotte Lyngsø kan det godt være, at byernes fremtid ikke nødvendigvis er større og vildere.

  Emne

  Mennesker og byer fra oldtiden til i dag

  Periode17 jan. 2020

  Mediebidrag

  1

  Mediebidrag

  • Titel‘TILBAGE TIL FREMTIDEN’ 2: ER STORBYEN SOM BEGREB EN UDDØENDE RACE?
   Mediets navn/udløbNationalmuseets podcast serie - Tilbage til fremtiden - produceret i samarbejde med Radio Loud
   Land/OmrådeDanmark
   Dato17/01/2020
   BeskrivelseVores byer bliver større og større. Men vil de fortsætte med at vokse, som de altid har gjort? I denne podcast tager vi tilbage til de første beboelser i Danmark og ind i en fjern fremtid. Vært Nanna Winther besøger Lasse Sørensen, som er forsker ved Nationalmuseet med speciale i neolitisering - den periode, hvor vores forfædre gik fra at være jægere og samlere til at dyrke jorden.

   Mennesket har i tusinder af år søgt anden menneskelig kontakt og haft et behov for at dele historier med hinanden. Derfor har familier samlet sig med andre familier og skabt større og større samfund, landsbyer, storbyer og megabyer. Men ifølge fremtidsforsker Liselotte Lyngsø kan det godt være, at byernes fremtid ikke nødvendigvis er større og vildere.
   Producer/forfatterNanna Winther
   URLhttps://podimo.com/dk/shows/894c402c-8d1c-44e3-b711-8f9d471c3d57/episode/0c60901b-b005-4935-bd75-7a4d7e966792
   PersonerLasse Sørensen

  Emneord

  • Oldtiden
  • byer
  • sociale strukturer
  • huse i oldtiden
  • oldtidens byer