Photo Book Club #2: Mette Sandbye og Inger Ellekilde Bonde

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

Den danske fotograf Keld Helmer-Petersen mestrede som få fotobogen som medie. Hans debut-udgivelse ”122 Colour Photographs/122 Farvefotografier” vakte international opsigt i 1948, og er i dag et eftertragtet samler-objekt på det globale bogmarked. Denne bog og efterfølgeren ”Fragments of a City” fra 1960 blev kunstneriske milepæle, som inspirerer endnu. Helmer-Petersen fortsatte med at eksperimentere med fotobogen gennem hele sin karriere. I de sidste år af sit liv scannede han og bearbejde materiale digitalt, hvilket resulterede i tre bøger Black Noise (2010), Back to Black (2011) og den posthumt udgivne Black Light (2014).

Med udstillingen ”Finding Beauty” som ramme inviterer vi til en diskussion om fotobogens rolle i fotografens livsværk. Hvad er det, der gør Keld Helmer-Petersens bøger særlige – og hvordan adskiller de forskellige udgivelser sig? Spørgsmålene vil blive vendt af Inger Ellekilde Bonde, ph.d. og kurator med speciale i Keld Helmer-Petersen og Mette Sandbye, professor i fotografistudier ved Københavns Universitet. De to samtale-deltagere deler deres indsigt og kærlighed til bøgerne med os, og efter diskussionen bliver der mulighed for at nærstudere og bladre i et udvalg af fotobøger fra bibliotekets samlinger.

Moderator for samtalen vil være Mette Kia Krabbe Meyer, som er ph.d. fra Kunst- og Kulturvidenskab med speciale i fotografi.
Periode9 jan. 2020
Sted for afholdelse Det Kgl. Bibliotek
Grad af anerkendelseNational