Midsommer i Forsamlingshuset

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedDeltagelse i workshop, seminar og kursus

Beskrivelse

Den 21. juni fejrer vi de lyse nætters tid med fællessang, sommerlig fællesspisning og inspirerende samtale i Forsamlingshuset

Kom i sommerstemning, når Aarhus Teaters korleder Mathias Skaarup Sørensen fører an for sommerens fællessange. Få stof til eftertanke og refleksion, når vært Simon Axø og hekseforsker Maria Østerby Elleby fra museet HEX! taler om midsommertidens særlige betydning. Og mærk bålets brand, når internationalt anerkendte Madame Nielsen leverer en kættersk og svovldampende båltale.

Både kristne, hedenske og folkelige traditioner flokkes omkring midsommer. Helt fra gammel tid er sommersolhverv blevet betragtet som en særlig gunstig tid for udøvelsen af hekse og andet troldtøjs magiske ritualer og praksis, og samtidig har vi selvsamme nat tændt bål for i symbolsk forstand at fordrive mørkets kræfter.

I dag eksisterer sankthansaftens lyse fælleskabsfejring med bålet som midtpunkt side om side med heksens genkomst som en populær, feministisk modstandsfigur med en privilegeret forbundethed til naturen.

I denne udgave af Forsamlingshuset fejrer vi derfor både sommernattens hyldest til fællesskabet og lysets komme, og undersøger, hvorfor vi i dag, efter mange års afstandtagen, har inviteret heksen med til festen igen - om hun vil det eller ej. Alt sammen i midsommerens stemningsfulde ånd.

Præsenteres i samarbejde med FO-Aarhus og Testrup Højskole
Periode21 jun. 2023
BegivenhedstypeAndet