Middealdercirklen ved Københavns Universitet (Ekstern organisation)

  Aktivitet: MedlemsskabMedlemskab af forskningsnetværk

  Beskrivelse

  Middealdercirklen er en studiekreds såvel som et forskningsnetværk. Stiftet i 1998 af studerende ved Københavns Universitet under inspiration af Michael Gelting. Cirklen favner og frekventeres af alt fra studerende og freelancere til ph.d.'ere og professorer - alle der har interesse for middelalderen er velkomne. Fokus er på middelalderhistorie bredt og i europæisk perspektiv. Cirklen arrangerer hvert semester en foredragsrække med ca. 7 foredrag efterfulgt af debat og feedback, hvor emnerne kommer rundt i mange af middelalderhistoriens hjørner.

  Cirklen er grundlagt på privat initiativ af folk med fælles interesse for middealderhistorie og har som sådan intet budget eller fast ledelse. Al planlægning foretages i fællesskab af fremmødte medlemmer på halvårlige planlægningsmøder, dog med nogle koordinatorer til at facilitere formidling af program, booking af lokaler samt indhentning af tilsagn fra foredragsholdere. Lokaler stilles til rådighed af KU, ligesom de ved enkelte lejligheder har ydet støtte til og lagt lokaler til særarrangementer.
  Benævnelsen "ved Københavns Universitet" bruges primært for at adskille cirklen fra sin egen knopskydning - Middelaldercirklen ved Aarhus Universitet (stiftet ca. 2007), oprettet på initiativ af et af medlem af KU cirklen, der tog til AU for at læse færdig.

  Netværkets deltagere tæller pt. medlemmer fra KU (hovedparten), RUC, AU, Rigsarkivet, Nationalmuseet og andre museer, samt en del free-lancere der til dagligt arbejder uden for det historisk-arkæologiske fagområde. Som antydet favner netværket både historikere og arkæologer samt beslægtede videnskaber.

  Medstifter
  Periodesep. 1998 → …
  Sted for afholdelseMiddealdercirklen ved Københavns Universitet, Danmark

  Emneord

  • Middelalder