Forskningsregistrering - Kulturministeriets Pure-Konsortium for arkiver, biblioteker og museer

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

ODM: Denne blok har vi valgt at kalde ”Forskning på Kunstmuseet. Hvad, hvordan og for hvem?” og har inviteret Henrik Tronier fra VELUX Fonden, Rie Karen Marie Iversen fra PURE/Det Kgl. Bibliotek , Camilla Jalving fra SMK og Carsten Porskrog Rasmussen fra Museum Sønderjylland til at komme og fortælle om museumsprogrammer, forskningsregistrering og deciderede forskningsstrategier. Blokken slutter af med en paneldebat med spørgsmål fra salen.
Mit oplæg om Forskningsregistrering.
Danske museer har igennem en lang årrække publiceret deres forskning. Samarbejde på tværs, synlighed nationalt og internationalt, Orcid ID’er og OA Open Access, er nogle af de parameter og krav der stilles i dag, for at man kan opnå støtte til sin forskning.
Registreringer i forskningssystemer som PURE, giver mulighed for at forskningsprojekter og forskningen kan følges nationalt og internationalt.
Vil du/ I som ansatte ved kunstmuseer og museer også fremover være synlige? Din institutions museumsforskning bliver synlig, når museets forskning bliver registreret i Kulturministeriets Pure-Konsortium for arkiver, biblioteker og museer https://pure.kb.dk/
Forskning der er registreret, bliver også høstet til den Danske Nationale Forskningsdatabase https://www.forskningsdatabasen.dk/da , og kan høstes ind i andre systemer.
Periode6 nov. 2019
BegivenhedstitelODM Årsmøde - ODM Session: Forskning på Kunstmuseerne - Hvad, hvordan og for hvem? : Forskningsregistrering
BegivenhedstypeWorkshop
PlaceringVejle, DanmarkVis på kort

Emneord

  • Forskningsregistrering