Dyrk dine rødder - et arrangement for lokalhistorikere og slægtsforskere

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

Program
Det Kgl. Bibliotek rummer materiale fra alle egne af Danmark. Denne eftermiddag vil vi dykke ned i nogle af de mindre kendte kildetyper, der kan belyse den egn, som du selv eller dine forfædre stammer fra. Gennem portrætter, fotos af gårde, landkort og mundtligt overleverede folkefortællinger, vil vi få indsigt i det liv, der har udfoldet sig på landet for et par generationer siden.
To forskere fra Det Kgl. Bibliotek vil d. 23/5 kl. 17-19 komme til Gilleleje Bibliotek/Kulturhavnen for at fortælle om de materialer, som Det Kgl. Bibliotek ligger inde med.

Mette Colding Dahl fra Kort- og Billedsamlingen vil orientere om denne samling, som udover at have en bestand af ca. 18.000.000 fysiske billeder, heraf mange portrætter, også har lavet en base over ca. 1.000.000 digitaliserede luftfotos af gårde og andre bygninger fra hele Danmark. Alle har adgang til basen, og biblioteket ønsker stadig hjælp fra borgere til hjemmefra at placere disse bygninger på rette lokalitet.

Lene Vinther Andersen vil fortælle om Dansk Folkemindesamling og give eksempler på, hvordan samlingen kan bruges. Folkemindesamlingens stof kan give et indtryk af nogle af de skikke, tanker og levemåder, der har eksisteret rundt omkring i Danmark.
Mød op til dette arrangement, hvor Det Kgl. Bibliotek kommer til Gilleleje. Du vil få et indtryk i nogle spændende kildetyper, der kan anskueliggøre det levede liv på den egn, din slægt kommer fra – og du vil få nogle konkrete værktøjer og tips til, hvordan du selv kan gå videre på opdagelser i samlingerne på Det Kgl. Bibliotek – også uden nødvendigvis at rejse til København.

Periode23 maj 2018
Sted for afholdelseGilleleje Bibliotek